Journaalanker Ivan De Vadder

Ivan ging in 1987 aan de slag op de verkeersredactie bij de toenmalige BRT en stroomde in 1991 door naar de nieuwsdienst van de televisie, eerst als algemeen verslaggever, vanaf 1994 als journalist in de Wetstraat.

Geboren

Ukkel, 9 augustus 1964

Twitter

Trivia

  • Ivan is één van de vaste gezichten in de verkiezingsprogramma’s van de VRT. Zo presenteert Ivan steevast de verkiezingsuitslagen.

  • De Vadder Ivan Fanclub is een van de klassiekers van de rubriek Vaneigens in Man bijt hond. Mammie, gespeeld door actrice Tania Van der Sanden, dweept met Ivan als presentator van ‘De Zevende Dag’.

  • Ivan werd in 1996 presentator van De Zevende Dag en bleef dat tot in 2003, met verschillende vrouwelijke co-presentatoren en met Siegfried Bracke. Na zeven jaar werd hij opnieuw presentator van De Zevende Dag, van 2010 tot 2014.

De Zevende Dag (5 december 2010)

Uittredend premier Yves Leterme verdedigt in De Zevende Dag het asielbeleid, maar hij dramt zodangi door dat journalist Ivan De Vadder er niet in slaagt om ook maar één vraag te stellen. Na verschillende keren te hebben aangedrongen, wordt het Ivan teveel en verlaat hij zijn stoel met de mededeling "zal ik even weggaan?". Hierop gaat de ex-premier gewoon voort met zijn monoloog. Later verontschuldigt Leterme zich.

Fragmenten